Søndag den 21. april 2019

Det er påskedag, jeg kører i god tid til gudstjeneste i Sct. Mortens Kirke. Det er meget lang tid siden jeg har været her. Når jeg har været i kirke har det været i Klosterkirken om eftermiddagen. Men nu kører jeg på scooteren gennem gårdpassagen fra Torvegade omgivet af klokkernes kimen og forbi det nye sakristi som jeg bare ved er der som en selvfølgelighed, ser det ikke, mærker det med min krops venstre side, for jeg er optaget af stilladser og afspærringer foran Faarups Farvehandel som er det fine hus lige over for kirkens vest indgang.  Der er alvorligt vedligeholdelsesarbejde i gang. Alt er så rigtigt og opryddet til påskedagene. Det er et nyt tag de er i gang med. Jeg er tryg. Og jeg er glad. Det smukke kirketorv vil nu være meget bedre sikret.

Mette Lunden Kirketorvet2 P1060332

Sådan fotograferede Mette Lunden en eftermiddag for nogle få år siden det jeg så i dag i medlys. Det var før byggearbejdet med det nye sakristi var i gang. Fotografiet skærer den nu nedrevne bygning, det tidligere sakristi fra. Og jeg ser ikke den nye, det er nu en selvfølgelighed i omgivelserne. Torvet lever årenes forandringer og holder sin stemning fast. Det gule hus i blikkets retning, Faarups farvehandel er nu sikret. Det nye tag er snart færdigt. Og med det er det vigtige lille torvs levetid forlænget.

Jeg kommer forbi forhindringer og mange kirkegængere på vej, stiller scooteren og går forsigtigt følende mig frem tæt forbi Laurids Jensen Essenbæks vældige billedskæring på vestdøren, jeg holder mig tæt til den nordlige, opslåede fløj

 

https://randersbiografien.wordpress.com/randersbiografi-2/ (Scroll ned til overskriften KIRKETORV)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s